Ukusna domaća štrudla sa makom
Ilustracija

Ukusna domaća štrudla sa makom

Napravite ovu ukusnu poslasticu i probudite uspomene iz djetinjstva.

Sastojci:

Za tijesto:

3 jaja

1/2l mlijeka

1 kašika masti (ili margarina)

20 g kvasca

1 kg brašna

Za fil:

200 g mljevenog maka

1/2 l mlijeka

5 kašika šećera

Priprema:

Umutite bjelanca sa šećerom, pa dodajte žumanca koja su prethodno umućena sa mašću ili margarinom.

Kvasac razmutite u toplom mlijeku, pa sjedinite sa jajima. Postepeno dodavajte brašno da bi se dobilo glatko meko tijesto koje ne bi trebalo da se lijepi za ruke.

Premažite tijesto sa malo ulja i ostavite da naraste. Za to vrijeme mak skuvajte u mlijeku (po želji zasladite).

Kada tijesto naraste napravite 4 loptice i rastanjite jednu po jednu na debljinu prsta. Filujte hladnim filom od maka pa uvijajte u veknice.

Ostavite u plehu da odstoje još pola sata, pa pecite na umjerenoj temperaturi oko 40 minuta. Kada je gotova, pospite je prah šećerom.

Prijatno!

 

Izvor: Stvar ukusa 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.