Dubai čokolada je osvojila društvene mreže: Evo kako je možete napraviti kod kuće
TIKTOK

Dubai čokolada je osvojila društvene mreže: Evo kako je možete napraviti kod kuće

Recept koji je u posljednje vrijeme bilo nemoguće zaobići na društvenim mrežama je onaj za Dubai čokoladu, slatkiš koji se sprema s rezancima za kadaif.

Pored rezanaca za kadaif, glavni sastojak ovog deserta je i krem od pistaća, a u recenzijama na društvenim mrežama tvrde da zaslužuje popularnost koju trenutno ima. Evo kako je možete pripremiti:

Potrebno:

100 g rezanca za kadaif

40 g putera

200 g kreme od pistaća

300 g mliječne čokolade

Priprema:

Rezanca za kadaif isjeckajte. U tavi istopite puter, dodajte rezanca i pržite do zlatne boje. Dok se rezanca hlade, istopite 150 grama mliječne čokolade, rasporedite je u silikonskom kalupu po dnu i obodu. Odložite u frižider.

U rezanca dodajte kremu od pistaća i dobro promiješajte. Dobijenu smjesu rasporedite preko čokolade. Na kraju istopite preostalu čokoladu, rasporedite preko fila i odložite u frižider da se stegne.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.