Predstavnici Srba s Kosova najavili nastavak mirnih protesta
Most koji spaja Sjevernu i južnu Mitrovicu

Predstavnici Srba s Kosova najavili nastavak mirnih protesta

Predstavnici Srba sa Kosova najavili su danas da će nastaviti mirne proteste, upozorivši da situacija povodom uvođenja stopostotnih taksi na proizvode iz Srbije postaje alarmantna jer su zalihe hrane pri kraju.

Nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednicom Vlade Srbije Anom Brnabić održanom u Beogradu, predsjednik Srpske liste i gradonačelnik sjeverne Kosovske Mitrovice Goran Rakić je rekao da je Vučić od njih tražio da protesti budu mirni i nenasilni "bez obzira na to šta Priština bude preduzimala".

On je naveo da će se "koliko sutra" suočiti s nestašicom energenata i da ne zna da li će u predstojećim danima obezbijediti grijanje sjeverne Kosovske Mitrovice, pošto gradska toplana za grijanje koristi mazut.

Funkcioner Srpske liste i predstavnik Srba južno od Ibra Dalibor Jevtić je izjavio da očekuje konkretne mjere Evropske unije kako bi se uvozne takse smanjile.

Direktor kliničko-bolničkog centra u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović je rekao da su zalihe medicinskog materijala za sada stabilne, da rezerve postoje, a da zalihe kiseonika tek trebaju da se stabilizuju.

On je dodao da bi međunarodna zajednica i humanitarne organizacije trebale da daju odgovor na otežavanje liječenja bolesnika te da im se niko nije javio od svjetskih organizacija poput Ljekara bez granica i Svjetske zdravstvene organizacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.