Kamenovani fudbaleri Boke, nasilje, uvrede i suzavci pred utakmicu(VIDEO)(FOTO)
Foto: Screenshot

Užasne scene iz Buenos Ajresa

Kamenovani fudbaleri Boke, nasilje, uvrede i suzavci pred utakmicu(VIDEO)(FOTO)

Gutanje suzavca, kamenovanje, uvrede... Sve su to doživjeli i preživjeli fudbaleri Boke pred revanš-meč finala Kupa Libertadores protiv Rivera, koji je na kraju zbog pira huligana odložen za danas (21). A da li će uspjeti i tada da bude odigran zbog uspaljenih strasti, niko ne može da zna sa sigurnošću.

Najprije je autobus sa fudbalerima Boke juniors kamenovala velika grupa navijača Rivera prije meča. Policija je koristila čak i suzavac, a ukupno sedmorica igrača žuto-plavih su bila povrijeđena.

 

Mnogi fudbaleri Boke potražili su pomoć ljekara, a Pablo Perez i Gonzalo Lamardo zadobili su povrede oka i završili u bolnici.

- Koristili su suzavac i gađali su nas svakakvim predmetima - izjavio je fudbaler Boke Dijego Benedeto. 

Na tome se nisu zaustavili neredi, jer pristalice Rivera su ispred stadiona nastavile sukob sa policijom i to na više mjesta, zbog čega je uhapšeno najmanje 16 osoba.

5bf9aa7fdda4c82f378b45aa

Iz Boke su tražili da se odloži meč, dok je prvi čovek FIFA Đani Infantino, uz pomoć čelnika Južnoameričke federacije, insistirao da se igra i čak prijetio diskvalifikacijom velikanu sa "Bombonjere", ali je na kraju, poslije mnogo premišljanja, pomjerena utakmica za dan kasnije. Oba kluba, i River i Boka, bili su za odlaganje.

Tan201811251723510

Utakmica je trebalo da počne u 21.00, pa je početak odložen za sat vremena, potom za 23.15, da bi potom uslijedila odluka da se ipak pomjeri za 24 sata. 

Tan2018112517156010

Stadion Rivera je bio krcat, i na tribinama je bilo 60.000 navijača, koji su čekali da se meč odigra.

Isto tako, čak 10.000 fanova je bilo na ispraćaju autobusa igrača Boke, kada su krenuli na gostovanje gradskom rivalu. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.