Stefanović:Vukotić u Srbiji, ne mogu da kažem previše
Nebojša Stefanović, foto:AA

O hapšenju vođe "Škaljaraca"

Stefanović:Vukotić u Srbiji, ne mogu da kažem previše

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović povodom hapšenja Kotoranina Jovice Vukotića koji je u rukama srbijanske policije, rekao da je riječ o licu protjeranom iz Turske i da je u Srbiji.

Stefanović je saopštio da je Jovan Vukotić, koji važi za vođu "škaljarskog klana", uhapšen i protjeran iz Turske, ali da ne može previše da komentariše slučaj zato što je u toku krivični postupak.

"Policija postupa u dogovaru sa tužilaštvom, pa ne mogu da kažem previše. Za Vukotićem traga i Grčka zbog učestvovanja u švercu 135 kilograma kokaina. Radi se samo o jednom licu", kazao je Stefanović danas u Beogradu na press konferenciji nakon susreta sa predsjednikom Međunarodne organizacije kriminalističke policije Interpol Mengom Hongvejom.

Hongvej prijatelj Srbije

Hongvej je kazao da je u novonastaloj bezbjednosnoj situaciji potrebno da jačaju saradnju.

"Želimo da unaprijedimo tu saradnju i tako damo doprinos bezbjednosti u svijetu. Srbijanska policija, odnosno Srbija je jedna od ključnih članica Interpola i pridajemo veliku važnost u saradnji sa njom. Srbija aktivno učestvuje u svim aktivnostima Interpola i daje veliki doprinos u korišćenju i razmjeni podataka Interpola", naveo je Hongvej.

Kako je objasnio, Interpol pridaje veliku važnost i ulozi Srbije u regionalnoj bezbjednosti.

2018091123230718837103525WebFoto:Anadolija

Upitan kakav je stav Interpola prema potjernicama Srbije na kojima se nalaze kosovski Albanci, Hongvej je odgovorio da Interpol ne donosi odluku za pojedinu molbu.

"Interpol ne donosi nikakvu odluku za pojedinu molbu, u slučaju da je jedna članica donijela molbu sa kojom nisu saglasne druge članice, onda mi insistiramo da postoje konsultacije između tih članica u postizanju dogovora. Do sada smatram da imamo odličnu komunikaciju sa Srbijom po svakom pitanju", kazao je Hongvej.

 Stefanović je naveo da je Hongvej prijatelj Srbije, te da je Srbija već pet godina zaredom među deset najtraženijih partnera Interpola.

Kako je dodao, Srbija pridaje izuzetan značaj saradnji sa Interpolom, jer je ova organizacija omogućila znatno brži protok informacija.

"Zbog toga smo do kraja avgusta ove godine, imali uhapšeno 149 lica po potjernici Srbije i 67 po potjernicama iz druge zemlje", kazao je Stefanović.

Prema njegovim riječima, Srbija namjerava da nastavi i jačanje regionalne saradnje, jer je to garant da će kroz smanjivanje birokratije i ubrzavanje protoka informacija ubrzati procedure.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.