Milatović: Nikšić poznat ne samo po herojstvu, već i po izuzetnim prirodnim resursima

Milatović: Nikšić poznat ne samo po herojstvu, već i po izuzetnim prirodnim resursima

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je srdačne čestitke povodom 18. septembra Dana opštine Nikšić rukovodstvu opštine, odbornicama i odbornicima i svim stanovnicima tog grada.

- Danas se sa ponosom i zahvalnošću prisjećamo herojskog nasljeđa Nikšića, grada slobode i antifašističke borbe. Tog 18. septembra 1944. godine, građanke i građani Nikšića, uz hrabre borce Šeste crnogorske brigade, zadali su konačan udarac fašističkom okupatoru i visoko podigli barjak slobode na ovom području. Njihova borba utkala je trajnu antifašističku ideju u temelje našeg društva, otvarajući nam put ka izgradnji moderne i prosperitetne Crne Gore - kazao je Milatović.

Kako navodi, grad pod Trebjesom, poznat je ne samo po herojstvu svojih stanovnika, već i po izuzetnim prirodnim i privrednim resursima.

- Giganti poput Pivare, Elektroprivrede Crne Gore, Rudnika Boksita i Željezare, decenijama su bili nosioci industrijskog napretka naše zemlje. Takođe, kao sjedište visokoobrazovnih institucija i izuzetnog ljudskog i kulturnog potencijala, ovaj grad je dao nemjerljiv doprinos naučnoj i kulturnoj zajednici Crne Gore - kazao je Milatović.

Prema njegovim riječima, prirodne ljepote Nikšića, uz bogato kulturno nasljeđe i potencijale Slanog jezera i Krupca, danas privlače sve veći broj turista, čime doprinose razvoju turističke ponude grada i države.

- Odgovorno upravljanje resursima, pravilno i plansko korišćenje prostora, te dalje snaženje privredne aktivnosti, mora biti prioritet u narednom periodu. Zato je na donosiocima odluka na lokalnom i državnom nivou da zajedničkim naporima unaprijede infrastrukturu i stvore ambijent za ubrzanje investicionog ciklusa i otvaranje novih radnih mjesta, što će Nikšić ponovo pozicionirati kao glavnog pokretača ekonomskog razvoja naše zemlje. Uz najbolje želje za dalji prosperitet vaše opštine i uvjerenje da u Predsjedniku Crne Gore imate partnera za sve konstruktivne ideje i aktivnosti, najsrdačnije vam čestitam Dan opštine Nikšić - stoji u čestitki predsjednika Milatovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.