Tragedija u Tuzli: Žena preminula prilikom paljenja niskog rastinja
Fotografija je ilustratoivnog karaktera (Foto: A. K./Klix.ba)

Tragedija u Tuzli: Žena preminula prilikom paljenja niskog rastinja

U naselju Prokopac na području Gornje Tuzle danas je preminula ženska osoba koja je obavljala poslove na paljenju niskog rastinja. Smrt je nastupila najvjerovatnije usljed gušenja dima koji je nastao zbog širenja požara na parceli, a koji je i dalje aktivan.

Glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić je kazala da je danas oko 12:45 sati prijavljeno da je u naselju Prokopac na području Gornje Tuzle, prilikom požara niskog rastinja, na jednoj parceli koja je u privatnom vlasništvu, pala i najvjerovatnije stradala ženska osoba koja je čistila parcelu i palila rastinje.

"Na mjesto događaja upućeni su patrola PS Istok, SHMP Doma zdravlja Tuzla i PVJ Tuzla. Izlaskom na mjesto događaja dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Tuzla konstatovao je smrt stradale ženske osobe, a radi se o M. T. (1950) iz Tuzle", dodala je Sprečić.

Takođe je na mjesto događaja upućena i uviđajna ekipa OKP PU Tuzla, koja će preduzimati sve dalje radnje po uputama dežurnog tužioca, kada se za to steknu uslovi. Požar na navedenoj lokaciji je i dalje aktivan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.