U Hrvatskoj će uskoro biti više od milion turista

U Hrvatskoj će uskoro biti više od milion turista

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić izjavio je nakon sastanka da u Hrvatskoj trenutno boravi više od 930.000 gostiju i da će ih uskoro biti više od milion.

U Hrvatskoj trenutno boravi 930.000 turista, pri čemu je turistički promet povećan za pet posto, a noćenja za dva posto, rečeno je danas na koordinacionom sastanku Hrvatske turističke zajednice i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić izjavio je nakon sastanka da u Hrvatskoj trenutno boravi više od 930.000 gostiju i da će ih uskoro biti više od milion.

On je dodao da je u odnosu na 2023. ovogodišnji turistički promet veći za pet odsto u dolascima, a dva odsto u noćenjima. Na sastanku su, kako je rekao, analizirane marketinške i promotivne aktivnosti na najvažnijim tržištima, a razmijenjene su i informacije o promociji do kraja godine.

Najavljene su dodatne promotivne kampanje za postsezonu sa fokusom na segment tržišta gdje razlog dolaska nije ljeto.

- Mogu da budem zadovoljan onim što sam danas čuo. Ima određenih izazova, ali uvijek je važno istaći sinergiju sistema turističkih zajednica i privatnog i javnog sektora - od destinacijskog preko regionalnog do nacionalnog nivoa, u smislu rješavanja izazova i očuvanja pozicije Hrvatske kao jedne od najpoželjnijih i najpopularnijih turističkih destinacija na Mediteranu - rekao je Staničić.

On je pozvao one koji su podigli cijene da budu razumni jer svako povećanje mora biti praćeno povećanjem kvaliteta usluge. Povodom novog Zakona o turizmu, rekao je da će on omogućiti kvalitetno upravljanje destinacijama i izbjeći scenarije koji se dešavaju u našim konkurentskim zemljama.

- I dalje imamo priliku da kvalitetnim upravljanjem našom resursnom bazom izbjegnemo ovakve scenarije i profilišemo se kao održiva i kvalitetna turistička destinacija - ustvrdio je Staničić.

Direktorica Županijske turističke zajednice Ivana Vladović rekla je da je Splitsko-dalmatinska županija pet posto iznad prošle godine u dolascima i četiri posto u noćenjima, s tim da je prošlogodišnja predsezona bila najbolja do sada.

Ona je istakla da Županija ima odličan rast i da nastavljaju sa odličnim rezultatima, dodajući da je jul na istom nivou kao i prošle godine. Vjeruje da će se brojnim manifestacijama i svim naporima, zona interesovanja za turiste proširiti na nove destinacije unutar županije.

- Nije dovoljno samo imati objekat, morate se baviti turizmom, pogotovo što su potrebe i konkurencija sve jača - rekla je ona.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.