Antonov: Amerika se trese pred Rusijom
Anatolij Antonov

Ruski ambasador u SAD

Antonov: Amerika se trese pred Rusijom

Američke vlasti se tresu pred uspjehom Rusije i bježe od ozbiljnog razgovora sa njom, uključujući i raspravu o mirovnim inicijativama predsjednika Vladimira Putina, izjavio je danas ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov.

"Vidite da se američka administracija trese od uspjeha koji demonstriramo. Pogledajte šta se dešava na Kapitolu kada se predlažu novi zakoni da se Rusija proglašava državnim sponzorom terorizma", rekao je Antonov novinarima, prenosi Tanjug. 

Kako je kazao mnogi zvaničnici, vbježe od Rusije i ne žele da započnu ozbiljan razgovor.

"Ignorišu prijedloge koje je naš predsjednik iznio u vezi rješavanja situacije u Ukrajini", rekao je Antonov.

Prethodno je Putin iznio nove mirovne prijedloge za rješavanje sukoba u Ukrajini.

Putin je predložio priznavanje statusa Krima, Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti kao regiona Rusije, konsolidaciju vanblokovskog i nenuklearnog statusa Ukrajine, njena demilitarizacija i denacifikacija i ukidanje antiruskih sankcija, ali je ukrajinska strana odbacila predlog.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.