Otac izgradio dječije odmaralište u spomen na pokojnog sina: Sada čeka da grad ispuni svoje obaveze

Otac izgradio dječije odmaralište u spomen na pokojnog sina: Sada čeka da grad ispuni svoje obaveze

U spomen na svog sina Bogdana, uspješnog mladog programera koji je zbog teške bolesti preminuo 2019. godine, Kragujevčanin Slavoljub Milanović uložio je sav svoj novac u izgradnju dječijeg odmarališta nedaleko od Kragujevca. Za nepunih godinu dana, on je završio objekat od preko 1.800 kvadrata i predao ga gradu, sa željom da se što prije privrede namjeni i da na njemu piše ime “Bogdan Milanović”.

Kada je prije pet godina izgubio svog sina jedinca, Slavoljub je imao samo jednu želju – da izgradi zadužbinu koja će nositi njegovo ime. Na Bešnjaji, gde je nekada postojalo dječije odmaralište.

„Ja sam u ovaj objekat uložio sve. I svoj život i djetetov život, prošlost i budućnost. Novac i srce. Sve. Ništa više nemam. Samo imam ovo i viziju da ovo ime živi kroz objekat. Samo da piše ovdje dječije odmaralište “Bogdan Milanović”, da djeca jurcaju po šumi i moja misija je završena“, kaže donator Slavoljub Milanović.

1715966847zadzzbinaodmaraliste1024x576

Nailazio je u svojoj misiji na brojne administrativne probleme, ali je ipak dobio podršku gradonačelnika. I sada je sve u rukama grada, koji prema ugovoru, odmaralište treba da privrede nameni.

„Rokova tačno nema, ali imamo rokove sada za pripremu tenderske dokumentacije i tako dalje, nakon toga, kada izaberemo izvođača, mi ćemo nastaviti radove dok ne sprovedemo cio projekat do kraja“, smatra gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Zamjenik gradonačelnika Dejan Ružić navodi:

„Nije realno da ovaj objekat završimo prije 2025. godine. Da li će to biti mart ili jun zavisi od vremenskih uslova ali i zbog samog postupka javne nabavke.“

Do sada je u novi objekat, samo donator uložio oko 500 hiljada evra. Nada se samo da novac, koji je jednim djelom i njegov sin zaradio kao uspešan programer u Americi, neće biti uzaludno potrošen.

„Meni je važnija ljudska reč gradonačelnika Dašiča i zamenika Ružića. Ljudska i očinska data reč da će ovo biti završeno i da se neće stati sa radovima”, kaže Milanović.

Kako kaže, u to ne želi da sumnja.

Ipak, strepnja mu ne da mira. Sve do trenutka dok se ne uveri da je grad ispunio svoje obaveze, ali prije svega dato obećanje: da se na ovom mjestu, baš gdje je i njegov sin provodio srećne dječačke dane, uskoro čuju dječiji smeh i žagor.

Izvor:N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.