Rezolucija UN o Srebrenici, danas i ovdje

Rezolucija UN o Srebrenici, danas i ovdje

Crna Gora priznaje genocid u Srebrenici. Zbog tog stravičnog genocida i zbog svoje budućnosti. Zbog svih nas. Tako je i danas, što god da g. Spajić i g. Ivanović misle i rade. Tako će biti i sjutra, i ako Premijer i Ministar ni zvanično, ni formalno ništa ne urade. Samo će sebe obrukati. To moraju znati

Mickey Spajić smatra da je to pitanje „koje treba prepustiti prošlosti“. Ne želi „danas“, kazao je, da odgovara na to pitanje!?

Mučno li mu je to pitanje o Srebrenici i umorenim ljudskim dušama, samo zato što su bile muslimanske, bošnjačke! Kao da mi ne pamtimo Spajićeve ranije reakcije i ponašanje i kao da nas iznenađuje njegovo ćutanje o stavu zvanične Crne Gore u vezi kosponzorstva Rezolucije UN o genocidu u Srebrenici, koja treba da bude izglasana u Generalnoj skupštini svjetske organizacije 2. maja.

Uostalom, valja napomenuti: g. Spajić je postao premijer, jer ga je direktna prosta laž omela da nam bude šef države. To prokleto državljanstvo & beogradsko prebivalište!

Zato se Mickeyu Spajiću, poslije svih Scila i Haribdi, sada ne žuri. ,,Danas“ nije vrijeme za to dosadno pitanje! Jer, Milojko Spajić niđe ne ide. Neće on naprijed, jer nema kuđ nazad. A o prošlosti - nikako.

Ćutaće, dakle, u kriptovaluti do kraja, mašući malograđansko-populističkoj publici nevidljivim programom ,,Evropa sad 2.0“ - ili 3.0 i tako redom - koji niko nije vidio jer ga, eto, nema. Nestao između obećanja Jezda-Dafinine kućice od čokolade i japanskih instant-čuda put Aerodroma Golubovci.

A taj dosadni genocid u Srebrenici je, ponavlja on, prošlost, koja, pogađate već, ,,dijeli narod“. I šteti permanentnom oduševljenju PES glasača. Posebno uznemirava koalicione partnere - ruske najamnike, Vučićeve znane i neznane epigone i fanatike, fašiste, kripto-demos nacionaliste, lažne demokrate sa kravatama i bez kravata, BIA ruke pravde i FSB ruke nepravde, SKY novinare i medije-štabove za degradaciju i uniženje Crne Gore, roj srpsko-ruskih medijskih jazbina, rent-a-kolumniste odsvud-otkud, nove priučene BIRN diverzante i marginalne zlobnike… Vojvoda četnički će se naljutiti, a gospodin Melon ne čuje dobro, od rike srpsko-ruskih migova, na pokaznoj vježbi na nepriznatoj granici prema Crnoj Gori - koja je još u NATO, a kad će, ne znamo …

Čak je i Mickeyev ministar vanjski junački izložio sebe sprdnji i poruzi u Skupštini, jer je i njemu bilo prerano da odgovara o UN Rezoluciji o Srebrenici i o tom nezgodnom genocidu. Argument mu je bilo i nekakvo sabotersko pismo iz Banjaluke koje je u UN distribuirala Stalna misija Srbije... Pa mu, tobože, nije bilo jasno zašto bi Crna nam Gora bila kosponzor tog dokumenta, kad to ,,nije ni Bosna i Hercegovina“!? Pa onda naše, tj. ,,naše“ diplomate na Ist Riveru ne znaju koji im/nam je stav o Rezoluciji, kad ih neko pita. Jer im mvp Ivanović još nije javio. Biti bez mišljenja, na njujorškoj vjetrometini svjetske diplomatije. Sibir

Držaće te diplomate, i ne samo u Njujorku, ministar Ivanović u hibernaciji do kraja. Ali, da se ne zavaravamo - nema potrebe da ga, povodom toga, straše koalicioni partneri. Pogled čiča Draže je dovoljan. Inhibicije su teške, neautovani ideološki stavovi još teži! Krivi smo i radikalni, ekstremni čak, što ga uopšte pitamo! To je tako nediplomatski! I retrogradno. Ancien regime. Kao da je diplomatija samo umijeće vezanja kravate i slaganja boja i dezena. Jer jasno vidimo da nije! Očigledno se ne dokazuje.

Čak će se i Slučajni predsjednik upitati zašto se Vlada kukveži u vezi stava o Srebrenici. Ispravno, NjESP Milatoviću: zvanični stav je zvanični stav, ma koliko bio bolan za vladajuću većinu. Žalimo slučaj. A kući neka drže slike poraženih „heroja“, s bradama i bez njih, do mile volje.

Jedino će se ministrica Maida Gorčević odvažiti da progovori koju, opet. A onda je neće braniti njene partijske kolege, predsjednik partije i Vlade. Čak ni kolega ministar vanjski. Branitelji dame u nevolji će biti mrska opozicija i ekstremno-radikalni elementi. Uzaludno.

Crna Gora, dakle, priznaje genocid u Srebrenici. Zbog tog stravičnog genocida i zbog svoje budućnosti. Zbog svih nas. Tako je i danas, što god da g. Spajić i g. Ivanović misle i rade. Tako će biti i sjutra, i ako Premijer i Ministar ni zvanično, ni formalno ništa ne urade. Samo će sebe obrukati. To moraju znati.

Što će, dakle, povodom Rezolucije UN o Srebrenici, na kraju, preduzeti 44. Vlada već je postalo manje važno. „Danas“ je odavno došlo. Ali je i prošlo, Spajiću, Ivanoviću.

Zakasnili ste.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.