Đoković: Najvažniji cilj u ovoj godini je zlatna medalja na Olimpijskim igrama
NOVAK ĐOKOVIĆ/ EPA-EFE-JUANJO MARTIN

Đoković: Najvažniji cilj u ovoj godini je zlatna medalja na Olimpijskim igrama

Novak Đoković je sinoć u Madridu podigao peti Laureus, trofej namijenjen najboljem sportisti godine, a onda je novinarima otkrio i planove u ovoj sezoni.

Podsjetimo, Novak nije još uspio da osvoji titulu. Na Australijan openu je stigao do polufinala, u trećem kolu na mastersu u Indijan Velsu ga je šokirao Italijan Luka Nardi, dok je u polufinalu mastersa u Monte Karlu bolji od njega bio Norvežanin Kasper Rud.

Masters u Madridu odlučio je da preskoči.

- Moj najvažniji cilj u ovoj godini je zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu. Vjerujem da je to moguće, da ne vjerujem, ne bih ni igrao. Uvijek morate da vjerujete da je sve moguće u životu. Ko zna da li ću ponovo imati takvu šansu. Želim da učestvujem na Igrama u Los Anđelesu 2028, ali nikada ne znate šta će se desiti - kazao je Đoković.

Objasnio je i zašto neće igrati u prestonici Španije.

- Pripremam tijelo za Rolan Garos, Vimbldon, Igre i JU-ES open i ovaj period je izuzetno važan za mene. Planiram da učestvujem na mastersu u Rimu za dvije nedjelje. Nadam se da ću dogodine igrati u Madridu. Još sam mlad, ostaje mi puno vremena za igranje – našalio se Novak koji uskoro puni 37 godina.

Dodjeli Laureus nagrada u Madridu prisustvovao je i Novakov najveći rival Rafael Nadal.

– Mnogo ga poštujem, dobra je osoba i legenda našeg sporta. On je moj najvažniji rival svih vremena. Nadam se da ću bar još jednom igrati protiv njega. U ovom trenutku ne mogu da dam nikakvu prognozu, ali nevjerovatno je šta je sve uradio u svojoj karijeri, kao sportista ali i sa svojom suprugom i fondacijom jer je inspirisao mnogo mladih širom svijeta – istakao je Đoković.

Biranim riječima govorio je Đoković o mladim snagama.

– Sjajno je što imamo Alkarasa i Sinera koji prave velike stvari u svojim godinama. Veoma brzo napreduju i želim im sve najbolje - istakao je Đoković.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.