Poljska spremna da primi atomsko oružje članica NATO-a
Ilustracija

Poljska spremna da primi atomsko oružje članica NATO-a

Poljski predsjednik Andžej Duda je izjavio da je njegova zemlja spremna da primi atomsko oružje članica NATO, kao odgovor na raspoređivanje ruskih nuklearnih raketa u Bjelorusiji.

Ako saveznici odluče da rasporede nuklearno oružje i na našoj teritoriji, kako bi se osigurala bezbjednost istočnog krila NATO, mi smo spremni, poručio je Duda.

Poljski premijer Donald Tusk je rekao da bi potencijalne inicijative trebalo da budu dobro pripremljene, javlja AP.

Takva ideja je vrlo ozbiljna. Potrebno je da budemo upoznati sa svim okolnostima koje su Dudu dovele do takve izjave, naveo je Tusk.

Kremlj je poručio da bi odgovor na raspoređivanje američkog nuklearnog oružja u Poljskoj bili koraci neophodni za bezbjednost Rusije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.