Burno na sjednici UN-a: Osmani dovela silovane žene na, Vučić pokazao sliku silovane Srpkinje
Ujedinjene nacije

Burno na sjednici UN-a: Osmani dovela silovane žene na, Vučić pokazao sliku silovane Srpkinje

Vljosa Osmani, predsjednica Kosova, dovela je silovane žene na sjednicu Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija da svjedoče o srpskim zločinima iz proteklog rata.

One su sjedale nedaleko od mjesta gdje sjedi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je ocijenio je da je izlaganje Vljose Osmani u SB UN ličilo na politički teatar i upitao da li neko vjeruje da Srpkinje nisu bile silovane tokom sukoba na KiM.

“Doveli ste ljude kojima nije ovdje mjesto“, naglasio je Vučić i pokazao sliku Marice Mirić iz Belog Polja kod Peći, koja ne samo da je silovana više puta, već je i zaklana, istakao je predsjednik.

“Zato ne bih mogao da je dovedem“, dodao je.

“Molim vas, sljedeći put obavijestite nas kao jednog od osnivača Ujedinjenih nacija, da će neki građani, neki državljani koji će biti prisutni na ovoj sjednici, dovesti više ljudi, kako bi krivicu svaljivali na drugu stranu, zato što smo ovde da razgovaramo o izvještaju i o mogućim posljedicama političkih aktivnosti i svega drugog“, naglasio je predsjednik Srbije u SB UN, u replici Osmani.

On je upitao zašto srpska delegacija nije obaviještena ko će biti član prištinske delegacije i upitao da li vjeruju da nije bilo silovanih Srpkinja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.