Krapović: Oštro demantujem netačne navode da bi se pripadnici VCG mogli naći na frontu u Ukrajini krajem maja
Dragan Krapović

Krapović: Oštro demantujem netačne navode da bi se pripadnici VCG mogli naći na frontu u Ukrajini krajem maja

U cilju objektivnog informisanja javnosti i demantovanja neistinitih tvrdnji koje se prethodnih dana plasiraju od strane poslanika Milana Kneževića u obavezi sam da jasno i nedvosmisleno naglasim da pripadnici Vojske Crne Gore neće učestvovati u ratnom sukobu u Ukrajini, poručio je ministar odbrane, Dragan Krapović.

On je ponovio da Ministarstvo odbrane, niti on kao ministar odbrane, ni u jednom trenutku nije izašlo sa informacijom da će crnogorski vojnici biti poslati u Ukrajinu, niti je ta opcija ikada bila aktuelna.

“Tako da oštro demantujemo netačne navode da bi se pripadnici VCG mogli naći na frontu u Ukrajini krajem maja 2024. godine ili u bilo kom drugom terminu”, kazao je Krapović.

Ministar je, još jednom ponovio, da nikada ne bi predložio niti podržao odluku o potencijalnom upućivanju pripadnika VCG u Ukrajinu.

“Pojašnjenja radi, za ovakvu vrstu angažovanja postoji procedura po kojoj ministar odbrane predlaže Savjetu za odbranu i bezbijednost, a Savjet nakon razmatranja odluku o upućivanju dostavlja Skupštini na odlučivanje. A to se ne može desiti dok sam ja na čelu ovog resora”, naveo je on.

Krapović je apelovao na poslanike, medije kao i političare da izbjegavaju bilo kakve vrste spekulacija kada je riječ o ovako ozbiljnim temama.

“Sve relevantne informacije koje eventualno interesuju javnost mogu dobiti od Ministarstva odbrane”, zaključio jr ministar odbrane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.