Putinov kandidat za ministra odbrane: Vojne bolnice pretrpane, zdravstvo prioritet
Andrej Belousov, Foto: AP Foto

Putinov kandidat za ministra odbrane: Vojne bolnice pretrpane, zdravstvo prioritet

Kandidat za ministra odbrane Rusije Andrej Belousov iznio je danas pred Savjetom Federacije, na konsultacijama o svojoj kandidaturi, niz zadataka na kojima će raditi ako bude imenovan.

"Novčane nadoknade vojnim licima koja učestvuju u zoni specijalne vojne opercije, sve vrste isplata, danas je podignuta ljestvica na najmanje 200.000 rubalja. Ali život se ne svodi samo na novčana primanja, imamo na čemu da radimo, to se odnosi i na stambeno zbrinjavanje učesnika specijalne vojne operacije", rekao je Belousov.

Dodao je da planira da posveti pažnju i vojnom zdravstvu i naveo da su mnogi učesnici specijalne vojne operacije u Ukrajini suočeni s tim da nisu primljeni u civilne klinike, a vojne bolnice su pretrpane.

U Savjetu Federacije, gornjem domu Federalne skupštine Rusije, danas se održavaju konsultacije o kandidatima za ministarska mesta u "bezbjednosnom bloku", odnosno kandidatima za ministre odbrane, unutrašnjih poslova, pravde i za vanredne situacije.

Ruski predsjednik Vladimir Putin juče je predložio Belousova za ministra odbrane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.