Knežević:  Uskoro pregovori, puna rekonstrukcija Vlade već u maju
Milan Knežević

“Posle posljednih događaja ne može se ignorisati politički trenutak“

Knežević: Uskoro pregovori, puna rekonstrukcija Vlade već u maju

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević očekuje da bi već narednih dana mogli da počnu razgovori sa premijerom Milojkom Spajićem oko rekonstrukcije Vlade, koja bi mogla da se dogodi “već polovinom maja“.

Knežević je za „Dan“ juče rekao da bi i ranije inicirali pregovore o rekonstrukciji, ali su odustali „iz poštovanja prema svemu onome što se dešavalo u Pokretu Evropa sad“.

“Poslije najnovijih dešavanja na političkoj sceni Crne Gore, izlaska predsjednika države Jakova Milatovića iz redova Pokreta Evropa sad, isključenja ministra pravde Andreja Milovića iz partije, napuštanja odbornika u Podgorici i rasformiranja opštinskih odbora u Podgorici i Baru i događanja u Danilogradu, ne možemo ignorisati aktuelni politički trenutak“, kaže Knežević.

Predsjednik DNP-a smatra da bi do pune rekonstrukcije trebalo odmah da dođe.

“Zbog stabilnosti vlade Milojka Spajića, koju i mi podržavamo, trebalo bi da dođe do rekonstrukcije u što skorijem vremenskom roku i to u punom formatu. Dakle, nije potrebno raditi rekonstrukciju po bilo kakvim etapama, niti bilo kakvim fazama. To treba odmah da se realizuje kako bi Vlada dobila određenu stabilnost i kako bi se još odlučnije suočila sa izazovima, posebno u realizaciji poglavlja 23 i 24“, ističe Knežević.

Odgovarajući na pitanje kada bi konkretno moglo da dođe do rekonstrukcije, Kežević kaže “vrlo brzo“.

“Smatram da bi rekonstrukcija trebalo da se realizuje najkasnije do sredine maja i da bi narednih dana mogli da otpočnemo pregovore sa premijerom Milojkom Spajićem na tu temu“, zaključuje Knežević.

Na drugoj strani, međutim, predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić saopštio je nedavno da će biti ispoštovan koalicioni sporazum prema kojem je predviđeno da najkasnije u oktobru dođe do rekonstrukcije Vlade. Mandić je kazao kako je premijer Milojko Spajić predložio da se rekonstrukcija odvija u fazama, odnosno da jedan dio bude realizovan što prije, a drugi nakon ljeta. Smatra i da se sve moglo završiti i prije ljeta.

Milan Knežević je i ranije ukazivao na različite termine koji se pominju oko rekonstrukcije Vlade, pa je saopštio da će razgovarati o tome sa premijerom.

“Ni sa kim od koalicionih partnera ne želim da razgovaram, jedino ću sa premijerom Milojkom Spajićem razgovarati o rekonstrukciji Vlade“, saopštio je Knežević.

Kazao je i da oni u ZBCG nemaju namjeru da sa koalicionim partnerima razgovaraju da li mogu da uđu u Vladu.

“Mi smo potpisali koalicioni sporazum, koji podrazumijeva naš ulazak u Vladu“, naglasio je tada Knežević.

Dodao je i da je najviše napada bilo na koaliciju Za budućnost Crne Gore.

Ne mogu se ignorisati problemi

Knežević je juče za "Dan" kazao da se ne može ignorisati aktuelni politički trenutak.

“Postoje problemi kod naših koalicionih partnera i postoji određeni krizni trenutak koji bi trebalo zajednički da prevaziđemo. Iskreno nismo uspjeli ovih dana iz poštovanja prema onome što se dešavalo u PES-u da pokrenemo sva ta pitanja zbog činjenice da je premijer bio jedno vrijeme van zemlje, ali svakako da ćemo to kandidovati kao temu i očekujemo da dobijemo konkretan i pozitivan odgovor da se to završi najkasnije do polovine maja jer ne postoji nijedan razlog zbog čega bi se to dalje odlagalo“, ističe Knežević.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.