Pejović: Odluka o isključenju Milovića bila jednoglasna, njegovi stavovi ne korespondiraju sa stavovima PES-a
Boris Pejović, Foto: Skupština Crne Gore

“Novović ima našu punu podršku“

Pejović: Odluka o isključenju Milovića bila jednoglasna, njegovi stavovi ne korespondiraju sa stavovima PES-a

Glavni razlozi za isključenje Andreja Milovića iz partije je to što je u kontinuitetu iznosio stavove koji ne korespondiraju sa stavovima PES-a, ocijenio je potpredsjednik Skupštine Crne Gore i član Predsjedništva Pokreta Evropa sad, Boris Pejović u emisiji “Referat” na Gradskoj RTV voditelja Marka Vešovića.

Jedan od glavnih razloga, kako kaže, je i odnos ministra pravde Andreja Milovića prema turskom državljaninu Binaliju Čamgozu.

“Tu smo mogli da čujemo i poruku predsjednika Vlade Milojka Spajića koji je rekao da će ubuduće za sve krupne i važne odluke morati da se članovi Vlade konsultuju s njim. Milović je donio odluku na osnovu svoje procjene, ali on za tako nešto ima argumentaciju”, kazao je Pejović. Dodaje da smo mogli čuti da je bio limitiran iz razloga što je procijenio da je to u koliziji sa praksom Evropskog suda za ljudska prava.

“Milović je u prethodnom periodu imao značajnu ulogu kada su u pitanju promjene u Specijalnom državnom tužilaštvu. Ovo što se desilo sada je jednostavno poruka da nijedan pojedinac ne može u ime PES-a da iznosi mišljenje, a da konkurencija koristi to i imputira nama kao cijelog organizaciji”, kazao je Pejović.

On navodi da je Milović informisan da će se održati sjednica Predsjedništva PES-a, ali da zbog obaveza nije mogao da prisustvuje.

“Milović nije znao da li će biti isključen, kao što ni mi nijesmo znali, jer nijesam znao kakav će biti odnos prema tom pitanju. Ne znam da li je imao procjene hoćemo li ga isključiti. Odluka o njegovom isključenju bila je jednoglasna”, istakao je Pejović.

Na pitanje da li je Milović imao podršku PES-a da traži smjene šefa Specijalnog policijskog odjeljenja i direktora ANB-a, Pejović navodi da su o tome razgovarali, ali da formalno nijesu donijeli odluku.

“Novović ima našu podršku. Nijesmo željeli da se miješamo u njegov rad. Čuli smo gospodina Milovića da je imao određena saznanja, koja je i iznio na Odboru za bezbjednost i odbranu. Ono što je kazao i premijer, svaki pojedinac koji ima bilo što kompromitantno za bilo koga, treba da procesuira nadležnim organima. Moramo poštovati institucije sistema”, poručio je Pejović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.