Koprivica: Dobra saradnja sa Milovićem, Spajić i PES odlučuju hoće li ostati ministar
Momo Koprivica

"Javni interes da djeca idu u škole, a ne u kockarnice"

Koprivica: Dobra saradnja sa Milovićem, Spajić i PES odlučuju hoće li ostati ministar

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica je, na pitanje da li Andrej Milović treba da ostane ministar pravde nakon što je isključen iz Pokreta Evropa sad (PES) i da li ima njegovo povjerenje, rekao da o tome odlučuje premijer Milojko Spajić i ta stranka.

"Ministarstvo pravde je u dosadašnjem periodu bilo dosta produktivno, uprkos visokim političkim tenzijama", rekao je Koprivica u Bojama jutra na TV Vijesti.

"Njegov položaj ne zavisi od mog povjerenja", dodao je, rekavši da su imali dobru saradnju.

Koprivica je, na pitanje da li bi Demokrate sarađivale sa partijom koju bi eventualno formirao predsjednik države i doskorašnji zamjenik predsjednika PES-a Jakov Milatović, ili ostaju posvećeni sporazumu sa Spajićem, rekao da imaju definisanu saradnju sa potpisnicima koalicionog sporazuma, "koji su naši jedini partneri".

"Sve drugo je hipotetična situacija, o kojoj ne bih želio sad da govorim", rekao je Koprivica.

Upitan da prokomentariše isključenje Milovića iz partije, kazao je da je to unutrašnje pitanje PES-a. "To je partija sa kojom sarađujemo i imamo veoma dobre odnose, strateško partnerstvo".

Koprivica je, na pitanje da li je isključenje Milovića za njega bilo iznenađenje, rekao da nije razmišljao o unutrašnjim pitanjima u PES-u.

"Javni interes da djeca idu u škole, a ne u kockarnice"

Koprivica je na čelu novoformiranog Koordinacionog tijela za zaštitu i unapređenje javnog interesa u oblasti priređivanja igara na sreću.

Kazao je da je potrebno zaštititi javni interes i da je potreban sveobuhvatan pristup tom pitanju.

"Javni interes je da djeca idu u škole, folklor, na treninge, u pozorište, a ne u kockarnice. Cilj je eliminisati da novac ide u džepove privilegovanih pojedinaca, a ne u državnom budžetu", poručio je.

Kazao je da su goruća pitanja "udaljenost kockarskih objekata od škola".

"Brojni su primjeri toga da se to ne poštuje. To je jedno od pitanja, a drugo su zaostali terminali za klađenje po kafanama", dodao je, podsjetivši da je to zakonom zabranjeno.

Kazao je da su brojni primjeri da je priređivanje igara na sreću bilo lišeno plaćanja naknade prema državi, koja je zbog toga "gubila milione".

Koprivica je rekao da su "frapantni" podaci o broju maloljetnika koji se klade.

Kada je u pitanju klađenje putem interneta, ističe da je ključna identifikacija uplatioca, kako bi se izbjegle zloupotrebe, ukazujući na rizik od pranja novca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.