Eskobar: Jednostrani potezi na Kosovu imaće posljedice
Gabrijel Eskobar

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan

Eskobar: Jednostrani potezi na Kosovu imaće posljedice

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da je ta zemlja bila potpuno jasna da ne može biti jednostranih poteza na Kosovu, kao i da će takvi potezi imati posljedice.

Eskobar je za Tanjug, povodom odluke Prištine o zabrani dinara na Kosovu, istakao da bi o tim pitanjima trebalo da se komunicira sa rokovima koji ne utiču na stanovništvo, prenosi RTS. 

Poručio je da su SAD bile potpuno jasne da ne može biti jednostranih poteza, kao i da će takvi potezi imati posljedice.

"Mi smo spremni da pomognemo u rješavanju problema, ali Beograd i Priština moraju da se vrate dijalogu i poštuju postojeće dogovore", rekao je Eskobar.

Prema njegovim rečima, mnoga od tih pitanja mogla bi da se riješe uspostavljanjem Zajednice srpskih opština.

Na pitanje da li je adresa za pomoć Srbima na Kosovu u Briselu ili Vašingtonu, naglašava da SAD u potpunosti podržavaju dijalog pod okriljem EU, i ulažu sve naše napore da se on nastavi, kao i da je dijalog jedini kanal za rješavanje "bilateralnih pitanja".

"Naša tehnička podrška, naša ekonomska podrška, i naš politički uticaj su iza njega, jer na kraju dana, naša najveća aspiracija je da se i Kosovo i Srbija priključe Evropskoj uniji. I da u međuvremenu razviju mirne, produktivne i efikasne bilateralne odnose", zaključio je Eskobar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.