Opozicija poziva na novi protest zbog nepravilnosti na izborima
Foto: Beta

Postizborna kriza u Srbiji

Opozicija poziva na novi protest zbog nepravilnosti na izborima

Opozicija u Srbiji danas je pozvala na novi protest zbog nepravilnosti na izborima koji su održani nedjelju na kojima je stranka predsjednika te države Aleksandra Vučića ponovno ostvarila pobjedu.

Nosilac izborne liste Srbija protiv nasilja (SPN) Miroslav Aleksić pozvao je opozicione stranke, civilno društvo i građane da se priključe protestima kojima se traži poništavanje rezultata izbora.

Građani Srbije su u nedjelju glasali na parlamentarnim i lokalnim izborima u desetak gradova, uključujući Beograd, prenosi Hina.

Na nacionalnom nivou, prema zvaničnim rezultatima, Vučićeva Srpska napredna stranka (SNS) ima 46,7 odsto, a Srbija protiv nasilja 23,5 odsto glasova. U Beogradu SNS je u prednosti sa 44,5 odsto u odnosu na SPN sa 38,18 odsto glasova.

Tvrdnje o izbornim nepravilnostima u preliminarnom izvještaju potvrđuju i OEBS, Evropski parlament i Savjet Evrope koji govore o „kupovini glasova” i „punjenju glasačkih kutija”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.