Potporučnici Vojske Crne Gore uručena medalja na prestižnoj britanskoj Kraljevskoj vojnoj akademiji
Foto: Ministarstvo odbrane

Potporučnici Vojske Crne Gore uručena medalja na prestižnoj britanskoj Kraljevskoj vojnoj akademiji

Potporučnici Vojske Crne Gore, Dijani Grdinić, danas je svečano uručena medalja povodom uspješno završenog oficirskog kursa na prestižnoj britanskoj Kraljevskoj vojnoj akademiji, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

“Ona je dobila i nagradu za stranog studenta koji je ostvario najveći progres tokom školovanja. Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Ministarstva odbrane, pukovnik Velibor Bakrač, rekao je da je ovo još jedan pokazatelj uspješne i sadržajne saradnje Crne Gore i UK u oblasti odbrane. On je istakao da su školovanja i usavršavanja pripadnika Vojske Crne Gore na kursevima i u obrazovnim ustanovama Ujedinjenog Kraljevstva, od izuzetnog značaja za unapređenje ljudskih resursa i odbrambenih sposobnosti VCG”, navodi se u saopštenju.

Izaslanik za odbranu pri Britanskoj ambasadi, potpukovnik Entoni Kalunjato je istakao da Crna Gora predstavlja značajnog partnera kako za Ujedinjeno Kraljevstvo i tako i za NATO saveznike, posebno imajući u vidu rezultate dosadašnje saradnje, posvećenost i strateško opredjeljenje Crne Gore.

saurucenjanagrade

Foto: Ministarstvo odbrane

“Jedan od načina na koji Ujedinjeno Kraljevstvo pruža svoj doprinos istoj jeste omogućavanje školovanja na britanskim prestižnim vojnim akademijama. Akademija Sandhurst poznata je po podučavanju vještina liderstva, a njegov jednostavan moto glasi `Služim da bih bio lider`. Izuzetno je veliko interesovanje za unapređenje znanja, vještina i kompetencija na akademiji Sandhurst, te se ova vojna ustanova smatra jednom od najkonkurentnijih i najprepoznatijih u ovoj oblasti“, naglasio je izaslanik Kalunjato.

Kraljevska vojna akademija Sandhurst (Royal Military Academy Sandhurst) je prestižna akademija na kojoj se obučavaju oficiri britanske vojske. Ona pruža specijalizovane programe obuka i međunarodnim polaznicima u trajanju od 44 sedmice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.