U Srbiji doživotna kazna zatvora zbog ubistva dvogodišnjeg djeteta
Ilustracija

U Srbiji doživotna kazna zatvora zbog ubistva dvogodišnjeg djeteta

Viši sud u Zaječaru izrekao je doživotnu kaznu zatvora M. N. iz sela Donji Dejan kod Vlasotinca, jer je 21. februara u Zaječaru nasmrt pretukao dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge. Odbrana je najavila žalbu, prenosi N1.

Za smrt dvogodišnje P. V. Viši sud u Zaječaru odredio je doživotnu kaznu zatvora, a branilac osuđenog M. N. najavio je žalbu Apelacionom sudu u Nišu.

Ovo je deveta prvostepena kazna doživotnog zatvora u Srbiji.

U svojim završnim riječima postupajući tužilac je sudu predložio da M. N. za krivično djelo teško ubistvo osudi na maksimalnu kaznu, odnosno na kaznu doživotnog zatvora.

Sa druge strane, branilac Milinko Jovanović predložio je sudu da njegovog branjenika osudi na kaznu zatvora od 20 godina umjesto na doživotni zatvor.

U obdukcijskom nalazu koji je nakon smrti djevojčice dostavljen Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, smrt djevojčice je nastupila neposredno usled prestanka disanja i srčanog rada, prouzrokovanog „obimnim jakostepenim povredama glave i posledičnim razvojem jakostepenog otoka mozga“.

Kod djeteta su utvrđene i druge povrede koje zbirno predstavljaju tešku tjelesnu povredu opasnu po život.

Vještačenje sudskog vještaka iz oblasti neuropsihijatrije ukazuje da je M. N. u vrijeme ubistva bio u stanju srednjeg pijanstva, odnosno bio je pod dejstvom alkohola sa količinom alkohola u krvi od 1,63 promila.

Optužen je da je 21. februara u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i tijelu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge i teško ju je povrijedio. Dijete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru, gdje je preminulo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.