Desetine hiljada vozača u Njujorku moraće da provjeri vid
Ilustracija

Zbog korone dobili produženje dozvole po skraćenom postupku

Desetine hiljada vozača u Njujorku moraće da provjeri vid

Vozači u državi Njujork koji su tokom pandemije koronavirusa vozačke dozvole obnovili po skraćenoj proceduri, bez pregleda očiju, izgubiće dozvole ako ove nedjelje ne podnesu rezultate tog pregleda, upozorilo je Državno odjeljenje za motorna vozila (DMV).

Po najnovijoj procjeni DMV-a, takvih je oko 49.500 širom države, a odavno utvrđeni rok da dostave potvrde o pregledu očiju ističe u petak 1. decembra.

Ukoliko to ne učine, vozačke dozvole će izgubiti građani koji su ih produžili u doba pandemije. Vozači su od 1. marta 2020. do 31. avgusta 2021. godine zbog ograničenja kretanja i zatvaranja niza službi, mogli sami onlajn da produže važenje vozačkih dozvola, potvrđujući izjavom da dobro vide, ali je trebalo da naknadno, kada pandemija prođe, odu na pregled i podnesu potvrde o stanju svog vida.

Tokom posljednje dvije godine, DMV je slao obavještenja vozačima da dostave potvrde o stanju vida. U aprilu ih je bilo oko 150.000 koji to još nisu učinili, a sada je preostalo oko trećine tog broja.

DMV-u je potrebno oko pet dana da obradi potvrdu o stanju vida, a ponekad i duže ako se ptvrda šalje poštom.

Vožnja sa isteklom vozačkom dozvolom u državi Njujork povlači novčanu kaznu od 200 do 500 dolara, a ako se to ne plati, kazna je 30 dana zatvora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.