Dejvid Kameron imenovan za šefa diplomatije u Velikoj Britaniji
Dejvid Kameron

Dejvid Kameron imenovan za šefa diplomatije u Velikoj Britaniji

Nekadašnji premijer Velike Britanije Dejvid Kameron imenovan je za novog ministra spoljnih poslova te zemlje. Premijer Riši Sunak je dosadašnjeg šefa diplomatije Džejsona Kleverlija imenovao za ministra unutrašnjih poslova nakon smjene Suele Brejverman.

ritanski premijer Riši Sunak imenovao je Dejvida Kamerona za novog šefa diplomatije, prenio je Rojters.

Kameron je bio šef britanske vlade od 2010. do 2016. godine, a podnio je ostavku nakon referenduma o Bregzitu, kada su građani Velike Britanije izglasali izlazak te države iz Evropske unije.

U prvoj izjavi nakon imenovanja, Kameron je naveo da se nada da će mu njegovo iskustvo na premijerskoj poziciji pomoći da se suoči sa trenutnim izazovima u svijetu.

Iz Sunakovog kabineta je potvrđeno da je britanski kralj Čarls odobrio da Dejvid Kameron postane član gornjeg doma britanskog parlamenta, čime je omogućeno da bude imenovan za ministra, iako nije izabran na izborima za donji dom.

Imenovanje Kamerona pozdravili su centristički nastrojeni članovi Konzervativne partije, navodeći da će iskustvo bivšeg premijera u međunarodnoj politici biti značajno za kabinet, prenio je Rojters.

Sunak je u okviru rekonstrukcije svog kabineta smijenio dosadašnju ministarku unutrašnjih poslova Suelu Brejverman, a na njeno mjesto postavio dosadašnjeg šefa diplomatije Džejsona Kleverlija.

Kao razlog smjene Brejvermanove navedena je rekonstrukcija vlade.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.