Uhapšen poslije 27 godina: Osumnjičeni za ubistvo repera Tupak Šakura negirao krivicu
Tupak Šakur

Uhapšen poslije 27 godina: Osumnjičeni za ubistvo repera Tupak Šakura negirao krivicu

Bivši vođa bande Dvejn Kif Dejvis, izjasnio se da nije kriv za ubistvo repera Tupaka Šakura.

Podsjetimo, američka policija optužila je bivšeg vođu bande za ubistvo repera Tupaka Šakura 1996. godine, što je novo veliko otkriće u slučaju koji još uvijek zaokuplja javnost, piše BBC.

Uhapšen je Dvejne Kif Dejvis, ujak glavnog osumnjičenog Orlanda Andersona, člana bande Krips s kojim se Tupak nekoliko mjeseci prije smrti fizički obračunao.

Orlando Anderson, pokojni nećak osumnjičenog i Šakur učestvovali su u tuči u kockarnici malo prije nego što je reper ubijen 7. septembra 1996. Umro je u bolnici nekoliko dana kasnije. Na snimcima hotelskih sigurnosnih kamera se vidi kako je Anderson pretučen. To je na kraju dovelo do osvetničkog pucanja na Šakura dok je čekao u svom automobilu na crvenom svijetlu.

Vrlo brzo postalo je očito da se radi o zločinu koji je povezan s bandom, a slučaj je više puta istraživan. Ali tek 2018. godine, kada su u javnost izašle nove informacije, slučaj je “ponovo zaživio”.

Tu je i Dejvisovo “priznanje” medijskim kućama da je bio u vozilu iz kog je pucano.

Dejvis je odranije poznat istražiteljima jer je ranije priznao da je bio u “kadilaku” iz kojeg je pucano na Šakura. Sebe je opisivao kao jednog od posljednjih svjedoka pucnjave. Hapšenje je obavljeno dva mjeseca nakon što je policija iz Las Vegasa pretresla dom njegove supruge u susjednom Hendersonu, a tražila je predmete “koji se tiču ubistva Tupaka Šakura”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.