Vučurović: Mandić na čelu parlamenta, ZBCG naredne godine u vladi u punom kapacitetu
Jovan Vučurović

Vučurović: Mandić na čelu parlamenta, ZBCG naredne godine u vladi u punom kapacitetu

Najvažnije da se ispoštuje volja građana od poslednjih izbora, ali iz 30. avgusta. Ovi dogovori poslednjih dana idu ka tome. NSD prihvata sve ono što se čvrsto dogovorilo na poslednjem sastanku, Ubijeđen sam da postoji mogućnost da već naredne sedmice izaberemo predjednika Skupšine, a potom da biramo Vladu”, rekao je poslanik koalicije ZBCG Jovan Vučurović za TV ADRIA.

Kako je rekao, u pitanju je bio duži proces i moglo je sve kraće trajati.

On je ponovio da je Andrija Mandić kandidat za predsjednika Skupštine, ističući da je Mandić političar koji je najzaslužniji za obaranje Đukanovićevog režima i oslobođenje Crne Gore od visedecenijske diktature

“Mi smo druga snaga buduće vlasti i držaćemo zakonodavnu vlast, a PES izvršnu. Blizu smo dogovora i da sljedeće godine ZBCG bude dio Vlade u punom kapacitetu, da ne licitiramo, ali sa četiri ili pet ministarstava. Želimo da to realizujemo kroz pregovore”, rekao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, ZBCG promoviše narativ da se o Crnoj Gori odlučuje u Crnoj Gori, a ne van države.

“Ne znam zašto je tolika hajka protiv ZBCG, mi se zalažemo da Crna Gora bude dio EU. Crna Gora je više puta ponižavana od strane Bilčika, Picule, Eskobara… Mi ne pristajemo na poniženja, mi želimo da budemo sa njima partneri, a ne da nam neko sa strane određuje sastav vlade i upravlja zemljom. Nadam se da ćemo proces završiti kako treba, kao što sve ide kako treba u prethodna dva dana”, rekao je on.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.