Đoković bez vakcine ne može u SAD, organizatori US opena žele da dođe

Đoković bez vakcine ne može u SAD, organizatori US opena žele da dođe

Nadležni organi odbili su zahtev srpskog tenisera za izuzeće od vakcine, napisao je na Tviteru senator iz države Florida.

Srpski sportista i najbolji teniser sveta Novak Đoković će propustiti dva važna turnira u Americi, kako stvari sada stoje.

„Upravo sam obavešten da je Ministarstvo za unutrašnju bezbednost SAD odbilo zahtev Novaka Đokovića za izuzeće od vakcine, što ga čini nekvalifikovanim za turnire u Indijan Velsu i Majamiju", napisao je na Tviteru senator iz države Florida Rik Skot.

Skot je dodao da bi predsednik Amerike Džo Bajden „to trebalo da popravi, odobri izuzeće i pusti ga da se takmiči" na dva važna turnira.

U Americi i dalje važi pravilo da međunarodni posetioci moraju da budu vakcinisani, a dokaz o vakcinaciji tražiće se najmanje do 10. aprila.

Đoković je prošle godine propustio US open zbog toga što nije vakcinisan.

Srpski teniser je iz istog razloga deportovan iz Australije prethodne godine, gde je propustio tamošnji Gren slem turnir.

Tada je rekao da bi radije odustao od važnih turnira nego da primi vakcinu protiv kovida.

Indijan Vels i Majami open - dva najprestižnija turnira na teniskom kalendaru pored Gren slemova - počinju 6. i 20. marta.

Direktor Indijan Velsa Tomi Has je u januaru rekao da bi bila „sramota" da Đokoviću ove godine ne bude dozvoljeno da se takmiči u Americi.

Organizatori US opena, koji počinje krajem avgusta, su na Tviteru napisali: „Novak Đoković je jedan od najvećih šampiona ikada viđenih u našem sportu.

Teniski savez Amerike i US open se nadaju da će Novakov zahtev za ulazak u zemlju proći uspešno i da će navijači moći ponovo da ga vide na terenu i na Indijan Velsu i u Majamiju".

Ako se potvrdi da Đoković nije dobio posebnu dozvolu i zato propusti ova dva turnira, pitanje je i da li će učestvovati i na US openu.

Srpski teniser je do sada pet puta osvajao turnir u Indijan Velsu, dok je u Majamiju slavio u šest navrata. Poslednji put na oba takmičenja slavio je 2016.

Posle sage 2022, Đokoviću je u januaru dozvoljeno da otputuje u Melburn, gde je osvojio rekordnu desetu titulu na Australijan openu i izjednačio se sa Rafaelom Nadalom po broju osvojenih Gren slem titula - 22, prenosi RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.