Banović: Nije nerealno da Draginju Vuksanović Stanković vidimo u drugom krugu
Borislav Banović

Banović: Nije nerealno da Draginju Vuksanović Stanković vidimo u drugom krugu

Zamjenik predsjednika SDP-a Borislav Banović kazao je da se iz te partije nadaju da će kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković postići dobar rezultat na predstojećim predsjedničkim izborima, te da nije nemoguće da bude i u drugom krugu.

Banović je u emisiji "Link" istakao da je  Draginja Vuksanović Stanković imala prepoznatljivost ličnosti u parlamentu i da se pokazalo da bi ona najbolje mogla odgovoriti toj vrsti političke trke.

"Odluka je bila jedinstvena, dobila je punu podršku i trenutno su u toku zadnje pripreme za njenu kampanju", kazao je on.

Istakao je da postoje razlike između opozocionih partija i partija vlasti, ali da je stabilnost nije nužna.

"Stabilnost nije nužna, već je fokus da se zajednički radi ukoliko je vlast loša, sve druge ciljeve svaka partija treba da zadrži za sebe", poručio je Banović.

Kazao je da se nadaju da će Draginja Vuksanović Stanković postići dobar rezultat, i da nije nemoguće da bude i u drugom krugu.

"Ukoliko bude kandidat DPS-a druge opozicione partije, neka pobijedi bolji", istakao je on.

Na pitanje zašto opozicija nije uspjela da se dogovori oko jednog kandidata, Banović kaže da nije postojalo takvo raspoloženje kod svih.

"Smatramo da funkcija predsjednika treba da bude iznad partija, iznad politike i da predsjednik bude stabilizirajući faktor u političkoj sceni. Mi smo smatrali da bi tu odgovarala neki nadstranački kandidat i da bi mogao da dobije značajnu podršku u javnosti. Nisu to mislili u drugim opozocionim partijama tako da je sasvim normalno odlučeno da se ide onako kako pojedinačno misle da je najbolje", objašnjava Banović.

Kazao je da funkcija predsjednika nema neke velike nadležnosti u našem ustavnom sistemu ali je dio izbornog političkog ciklusa koji slijedi.

Predsjednički izbori su, ističe Banović, važni jer Crna Gora treba da odluči u kom pravcu treba da ide.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.