Vujović: Mandić sprema perfidnu podvalu, Spajić da se konačno opredijeli
Ivan Vujović, Foto: SDP

"Opozicija da bude spremna"

Vujović: Mandić sprema perfidnu podvalu, Spajić da se konačno opredijeli

Nakon što je juče otkazao nastavak šeste, predsjednik parlamenta Andrija Mandić je zakazao sedmu sjednicu za utorak. U sazivu nije naveo dnevni red, već će ga predložiti na sjednici. Zato još nije poznato da li će se na toj sjednici raspravljati samo o IBAR zakonima ili će Mandić, kako sumnjaju iz opozicije, "provući" i rezoluciju o Jasenovcu.

Predjsednik SDP-a Ivan Vujović za Antenu M kaže da je riječ o još jednoj perfidnoj podvali iz kuhinje predsjednika Srbije Vučića.

"Što se sve sprema u kuhinji Aleksandra Vučića, čiji su samo poslušnici Mandić i Knežević, vidjećemo u utorak. Ali, sa sigurnošću možemo reći da je u pitanju neka perfidna podvala, sa ciljem opstrukcije ili otežavanja Evropskog puta Crne Gore i dobijanja IBAR-a. Mandić i Knježević su klasični Vučićevi trojanski konji, koje on kontroliše, protežira i finansira i niko ne treba da ima gram dileme da oni mogu mrdnuti sa tog Vučićevog povodca. Vučićev cilj je destrukcija, destabilizacija i uskraćavanje svake mogućnosti da Crna Gora iskorači na EU putu, jer iskorak na EU putu znači korak dalje od balkanskog, velikosrpskog blata, političkog, kulturološkog i svakog drugog brloga u koji nas pokušavaju opet uvući kao 90-ih", rekao je Vujović.

Vujović smatra da je dobro da što prije padnu maske parlamentarne većine, te da će se Spajić morati opredijeliti.

"Koliko god sve ovo bilo opasno za naš evropski put, mislim da je jako dragocjeno da što prije dođe do skidanja maski, kada će i Spajić izgubiti manipulativni manevarski prostor gdje je mogao da gleda na Mandića i Kneževića kao na evropske partnere. On će definitivno morati da izbere: ili Evropa, što mu je formalni cilj, ili fantomski srpski svijet u koji ga vode njegovi partneri Mandić i Knežević", kazao je Vujović.

Prema njegovim riječima, opozicija ne smije dozvoliti podvalu u režiji Mandića.

"Očekujem svakako da opozicija promptno reaguje, adekvatno u trenutku u kojim Mandić planira podvalu. O kakvoj se podvali radi vidjećemo, ali mislim da nikako ne treba dozvoliti da se ta podvala desi i da se na taj način dovede u pitanje ono što je suština, a to je usvajanje zakona i dobijanje IBAR-a", poručio je Vujović.

Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.