Stanić: SDP će preložiti mjere za smanjenje pritiska na privredu
Mirko Stanić, Foto: Socijaldemokratska partija

Stanić: SDP će preložiti mjere za smanjenje pritiska na privredu

Socijaldemokratska partija SDP preložiće mjere za smanjenje pritiska na privredu, saopštio je šef Medijskog tima SDP-a Mirko Stanić.

“Vlada premijera Milojka Spajića mora prekinuti sa naopakom praskom, u kojoj se potrošnja za preglomazni državni aparat preliva na radnike u proizvodnji i privrednike, dok se istovremeno nastavlja sa apodmirivanjem potreba vladajućih partija “po dubini”. Nevjerovatan je podatak da državna uprava ima značajno veću platu nego radnici u proizvodnji, koji izdržavaju tu upravu. Podaci o budžetskim prihodina i rashodima za 2023-ću godinu koje smo danas saznali jasno pokazuju na koji se način upravljalo novcem građana, a bojimo se da će se sa sličnom praksom nastavilo i dalje”, naglasio Stanić.

Prema njegovim riječima ogromno oporezivanje privrede i enormna inflacija doprijenijeli su da se u kasu ulije preko pola milijarde eura više nego prethodne godine, ali od tog novca su minorna sredstva otišla onamo đe treba.

“Dovoljno je pogledati omjer tekuće potrošnje i kapitalnog budžeta koji iznosi 93 odsto prema sedam odsto. Ovakav podatak, odgovorno tvrdim, nema ni jedna država na planeti. To u praksi znači, da je prošla vlada 500 miliona eura viška umjesto za razduživanje države, izgradnju puteva, besplatne vrtiće, škola, bolnica, vrtića, pruga, mostova i svega što u ovoj državi nedostaje – “prosula” u tekuću potrošnju, zapošljavanje partijskih aktivista, kupovinu brodova sa otpada, putovanja i kupovinu službenih vozila. Sve ono što su, s pravom, kritikovali u ranijem periodu”, naveo je Stanić u saopštenju dostavljenom medijima.

On smatra da se za novac koji smo naplatil usljed dolaska velikog broja stranaca i prihoda koji je ostvaren prošle godine mogla završiti druga trasa autoputa.

“Zbog toga će Socijaldemokratska partija u najskorijem periodu predložiti paket ekonomskih mjera uz pomoć kojeg bi trebalo smanjiti poreski pritisak na privredu, povećati zarade radnicima u proizvodnji i uslužnim djelatnostima – u realnom sektoru koji snosi sve veći teret partijskog zapošljavanja i bespotrebne potrošnje u javnom sektoru”, zaključio je Stanić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.