TO Bar: Od sredine juna pojačane kontrole neprijavljenih smještaja
Opština Bar

TO Bar: Od sredine juna pojačane kontrole neprijavljenih smještaja

Od subote, 15. juna biće pojačan nadzor inspekcije i kontrole neprijavljenih smještajnih kapaciteta u Baru.

Registrovani izdavaoci smještaja stiču značajnu konkurentnu prednost jer se nalaze u bazi podataka Turističke orgnaizacije Bar, koja ima zadatak da ga promoviše na digitalnim kanalima i preko reklamnog materijala i brošura, poručili su iz te lokalne turističke organizacije.

Napomenuli su da su, prema Zakonu o boravišnoj taksi, izdavaoci smještaja dužni da izvrše prijavu gostiju koji borave u njihovom smještaju u roku od 24 časa od ulaska u Crnu Goru.

“U cilju kvalitetne pripreme turističke sezone, još jednom pozivamo sve izdavaoce smještaja, koji do sada nisu, da registruju smještaj i da na taj način ispune svoju zakonom propisanu obavezu“, kazali su iz TO Bar.

Dodali su da će turističko-informativni biroi u Sutomoru i Dobroj Vodi početi sa radom od ponedeljka, 17. juna.

Radno vrijeme TIB-ova Sutomore i Dobra Voda biće od ponedeljka do petka od 09:00-16:00 časova, subota od 09:00-14:00 časova, dok će nedjelja biti neradna.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.