Koncert Dina Merlina možda za Dan nezavisnosti
Opština Bar

Kovač iz TO Bar saopštio

Koncert Dina Merlina možda za Dan nezavisnosti

Loša epidemiološka situacija u decembru uslovila je odlaganje novogodišnjih koncerata i okupljanja na otvorenom. Ugovori sa izvođačima već su bili potpisani, neki unaprijed i plaćeni, a bez nastupa je ostala publika u Baru, gdje je na gradskom trgu bio dogovoren nastup Dina Merlina, kao i u Kotoru u kojem je u novogodišnjoj noći trebao nastupati Zdravko Čolić. Naknadno je dogovoren novi nastup Dina Merlina za 1. maj, međutim i to je otkazao, ali postoji mogućnost da bosansko hercegovački umjetnik, ipak, dođe u Crnu Goru za Dan nazavisnosti.

Direktor Turističke organizacije Bar, Ivan Kovač za Radio Crne Gore kaže da su izvođaču uplaćene prve dvije rate i da je ostala treća. O iznosima nije želio da govori dok ne dođe do koncerta.

"Mi smo razgovarali sa menadžmentom Dina Merlina i došli smo bili do dogovora da se koncert održi 1. maja, na šta su oni pristali. Uspjeli smo da redukujemo malo tu cijenu i umanjimo je za nekih 15.000 eura. Sve je bilo dogovoreno da se koncert održi. Međutim, baš prije nekoliko dana, opet su me zvali iz njegovog menadžmenta i rekli su da će otkazati i koncert najavljen 1. maja. Dino Merlin koncert je otkazao iz njemu znanih razloga“, naglasio je Kovač.

On očekuje da bi koncert mogao biti održan za Dan nezavisnosti.

“Mislim da će to vjerovatno biti 21. maj, ali ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da se opet ne desi neki problem. Koncert će se 90 odsto održati, da li će to biti 21. maj, da li će to biti u sezoni ili opet Nova godina sada ne mogu da tvrdim”, navodi Kovač.

Barska opština od koncerta imala bi višestruke benefite.

“Očekivali smo nekih tridesetak hiljada ljudi, pa sad to pomnožite sa smještajem, pomnožite sa brojem noćenja, sa novcem koji će ostaviti u našem gradu, to su baš velike cifre. Dobili bi, što je nama najbitnije, promociju pred sezonu kako bi smo privukli što više gostiju”, ističe Kovač.

Iz Turističke organizacije Kotor saopštili su da još nemaju kompletne informacije i dogovor sa izvođačem, a da će javnost o tome blagovremeno obavjestiti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.