Krivokapić: Od 1996. godine sam prisluškivan, DPS će DF-u dati neophodne glasove da bi ušli u drugi krug
Zdravko Krivokapić

"U Crnoj Gori se desila afera "Votergejt" koja se prije 60 godina dogodila u SAD-u"

Krivokapić: Od 1996. godine sam prisluškivan, DPS će DF-u dati neophodne glasove da bi ušli u drugi krug

Bivši premijer Zdravko Krivokapić saopštio je u emisije “Argumenti” Televizije Crne Gore da je bio prisluškivan od 1996. godine, pa sve dok nije stupio na funkciju premijera nakon parlamentarnih izbora 2020. godine.

Na pitanju o optužbama za saradnju sa DPS-om, Krivokapić je kazao da su znali da je neopredijeljen i da je od 1996. prisluškivan.

"U Crnoj Gori se desila afera "Votergejt" koja se prije 60 godina dogodila u SAD-u. Prisluškivan sam dok nisam došao na poziciju premijera", rekao je Krivokapić.

Kazao je da se obraćao ANB-a i naveo primjer koji mu je pokazao da je prisluškivan.

"Postojao je tada telefon Erikson i ako okrenete jedan broj, neko vam se tamo javi. Nazvao sam taj broj, javio mi se čovjek kojem sam rekao: 'Samo ti radi svoj posao i dobijaj platu.' Sa telefona moje supruge zvao sam isti broj, a on ne funkcioniše", ispričao je Krivokapić.

Takođe je kazao da je bilo momenata kada je njegov telefon imao "nevjerovatnu frekvenciju i pojačanu toplotu".

"To je bio jedan od znakova, na osnovu mojih kolega koji se bave mobilnom telefonijom, da je telefon prisluškivan", istakao je Krivokapić.

Rekao je da nije nikada želio da pogleda svoj dosije.

"U emisiji Radija Elmag, 1996. godine, bilo je direktno uključenje iz mog kabineta gdje se prenosio neki razgovor koji je bio tu", kazao je Krivokapić.

On je poručio da Crna Gora mora da se okrene građaninma.

"Da se vodi računa da je Crna Gora za nas bitnija od ličnih i partijskih interesa", naglasio je Krivokapić.

Ponovio je da se 30. avgusta 2020. godine dogodila sloboda.

"Mi smo napravili revolucionarni iskorak u djelu ekonomske i socijalne pravde i slobodna se desila jer jedna partije više nije dominantna i više ne odlučuje o svemu", rekao je Krivokapić.

Moguća saradnja sa Evropom sad

Krivokapić, koji je jedan od osnnivača partije Demohrišćanski pokret, ostavio je prostor za saradnju sa Pokretom Evropa sad , koji su osnovali ministri njegovoj Vladi, Jakov Milatović i Milojko Spajić.

"Mislim da svi oni koji su podržavali 42. Vladu trebaju da nađu zajednički imenitelj, a to je vizija budućnosti Crne Gore, koja će biti takva da Crna Gora bude zaista nabolje mjesto pod kapom nebeskom za sve nas", azao je krivokapić.

Demohrišćanski pokret, kako je rekao, želi da afirmiše hrišćanske vrijednosti kroz demokratiju.

"Sistem vrijednosti moramo vratit u normalu. To je parija koja će više sa etičkog dijela djelovati da mi budemo bolji jedni prema drugima", naveo je Krivokapić.

Milatović, koji se u emisiju uključio putem Skajpa, rekao jeda im je prihvatljiva saradnja sa svim pokretima koji dijele njihove principe.

"To su principi unapređenja Crne Gore u ekonomskom smislu, vladavine prava i punopravno članstvo u EU. Prepoznajem da je Demohrišćanski pokret jedna takva priča, a to što mi određene stvari vidimo na različit način negdje je dobro i za jedne i za druge, ali ne mramo u svemu da se slažemo da bi u narednom periodu mogli da sarađujemo", naveo je Milatović.

Krivokapić je kezao da se ne osjeća izdanim što ga Milatović i Spajić nisu zvali u njihov pokret.

"Upravo je to sloboda, pravo svakog pojedinca da bira ono što je najbolje za njega, što misli da će najviše doprinijeti Crnoj Gori. To su dva divna momka koja imaju izuzetnu perspektivu,. Nadam se da će taj pokret, ako ne bude zarobljen političkim pristupom koji je dominantan u Crnoj Gori, preporoditi Crnu Goru", kazao je Krivokapić.

Na pitanje da li bi okupio iste ljude da sastavlja novu Vladu, Krivokapić je rekao da je to isto kao da pitaju trenera poslije dvije godine da li bi njegovu ekipu činili igrači koji su imali problema.

"Naravno da ne bi", istakao je Krivokapić.

Tvrdi da je nabolje rješenje u ovom tranzicionom periodu ekspertska vlada.

"Vlada dobrih stručnjaka, eksperata koji su dokazani u svojim oblastima", naglasio je Krivokapić.

"Najveća prevara dogodiće se tokom predsjedničkih izbora"

Krivokapić je kazao da će se najveća prevara, o kojoj je govorio prilikom napuštanja Vlade, dogoditi tokom predsjedničkih izbora.

"Hipoteza je da će (Milo) Đukanović pobijediti na izborima. Ta hipoteza se zasniva na igri što će DPS će dati onoliko koliko je potrebno DF-u da uđu u drugi krug. To je igra koja se igra isključivo protiv Evrope sad", ocijenio je Krivokapić.

"Najznačajnija prevara koja će se izučavati u udžbenicima demokratije je prevara vezana za istovremeno održavanje izbora u gradovima, poslije prestanka mandata tih skupština. To je najveća demokratska prevara", naglasio je Krivokapić.

Kazao je i da je 43. Vlada dogovorena u naselju Rogami na sastanku funkcionera DPS-a, SDP-a, URE i SNP-a.

"Posle toga, u januaru 2022, skoro čitava Vlada bila u Beogradu i tu je dogovoreno da SNP štiti DF i to je gospodin (Vladimir) Joković prije neko veče i svjedočio", kazao je Krivokapić.

U čitavoj priči je, kako je ocijenio, politička igra.

"Zašto Skupština u posljednje dvije i po godine nije promijenila izborno zakonodavstvo? Treba promijeniti sistem i za početak otvoriti izborne liste", rekao je Krivokapić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.