Krivokapić: Rekonstrukcija Vlade izvedena i radi stvaranja dvotrećinske većine za promjenu Ustava
Zdravko Krivokapić

”Sve će to narod platiti”

Krivokapić: Rekonstrukcija Vlade izvedena i radi stvaranja dvotrećinske većine za promjenu Ustava

Bivši premijer Zdravko Krivokapić ocijenio je da je “ishitrena i glomazna rekonstrukcija Vlade” izvedena u funkciji njenog četvorogodišnjeg trajanja ali, kako je kazao i radi stvaranja dvotrećinske većine za promjenu Ustava.

Politička kalkulacija je zasnovana na dva osnovna stava: logične nelogičnosti i principijelne neprincipijelnosti. Lako je zaključiti: Mala država sa velikim brojem članova kabineta (Singapur je imao samo 4 ministarstva) je odraz političke trampe na štetu PES-a. Definisanje novih ministarstava je rađeno ad hok. (Preporuka: Donijeti Zakon o Vladi i Zakon o Skupštini.) Umjesto smanjenja imamo rast entropije (mjera haosa), jer su ušli politički subjekti koji su još heterogeniji i po ideologiji i po profilu. (Preporuka: Donijeti Strategiju razvoja i jedinstva CG do 2050.) Izdizanje nivoa kompetencije je polazna premisa izvrsnosti (Izvrsna Crna Gora), a u praksi imamo i dalje očiglednu nekompetentnost, jer politički uticaj ostaje bitniji od stručnosti. (Preporuka: Donijeti Mjerila za izbor kandidata za ministre.)”, naveo je Krivokapić.

On je u objavi na društvenoj mreži “X” dodao je da “umjesto promjena i dalje imamo zamjene; umjesto suštine, i dalje preovladava forma; umjesto forsiranja znanja, imamo političke dogovore; umjesto štednje imamo političko rasipništvo”.

Na kraju objave poručio je: “Sve će to narod platiti”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.