Hrvatsku okovao snijeg, država paralisana
Ilustracija

Hrvatsku okovao snijeg, država paralisana

Hrvatsku je okovala prava zima, a snijeg i olujni vjetar u većem dijelu zemlje paralisali su saobraćaj.

Snijeg se spustio i do Dalmacije, a nevrijeme koje je jutros pogodilo Korčulu donijelo je i snijeg u višim oblastima ostrva, piše Dalmacija danas.

Kako se navodi, temperatura na obalskom dijelu ostrva pala je na 4,5 stepeni Celzijusa.

Zimsko nevrijeme stvorilo je velike probleme u saobraćaju.

Pripadnici Hercegovačke gorske službe spasavanja Posušje uspjeli su da na području Parka prirode Blidinje u Hercegovini izvuku iz sniježnih nanosa desetak vozila u kojima su uglavnom bili Dalmatinci koji su krenuli na skijanje u BiH, prenosi portal Index.

Iako je saobraćajnica bila zatvorena, vozači su juče pokušali da dođu do odredišta preko Parka prirode Blidinje, koji je i najkraći put do središnjeg dijela BiH, ali su zbog snežnih nanosa ostali zaglavljeni.

Zbog olujnog vjetra zabranjen je saobraćaj za sva vozila na auto-putu A7 Draga-Šmrika, a saobraćaj je dozvoljen samo za putnička vozila na auto-putu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovica i Delnice i na državnom putu Gospić-Karlobag (DC25).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.