Poginuo čuveni reli vozač Ken Blok
Ken Blok, Foto: Getty images

Poginuo čuveni reli vozač Ken Blok

Poznati reli vozač Ken Blok poginuo je u nesreći sa motornim sankama.

Pedesetpetogodišnji Amerikanac je vozio motorne sanke uz strmu padinu kada su se iznenada prevrnule i pale na njega. Blok je preminuo na mjestu.

“Sa dubokim žaljenjem možemo da potvrdimo da je Ken Blok danas preminuo od posljedica nesreće sa motornih sankama. Ken je bio vizionar, pionir i ikona. I što je najvažnije, otac i muž,“ piše u saopštenju ekipe Hoonigan.

Čuveni Amerikanac je 23 puta bio državni prvak u reliju, svjetski prvak u reliju i šesterostruki pobjednik Svetskog reli krosa.

Poznat je i po jedinstvenom kaskaderskom šou “Gymkhana“ na svom Jutjub kanalu koji ima skoro dva miliona pratilaca.

Blok je 1994. sa Dejmonom Vejem osnovao “DC Shoes“, popularni brend obuće i odjeće za skejtere i snoubordere.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.