Greta Tunberg tužila švedsku vladu: Sa 600 mladih podnijela tužbu zbog nezadovoljavajuće borbe države protiv klimatskih promjena
Greta Tunberg

Greta Tunberg tužila švedsku vladu: Sa 600 mladih podnijela tužbu zbog nezadovoljavajuće borbe države protiv klimatskih promjena

Švedska aktivistkinja za borbu protiv klimatskih promjena Greta Tunberg saopštila je da je, zajedno sa drugim aktivistima, podnijela tužbu protiv švedskih vlasti zbog onog što je nazvala nedovoljnim mjerama borbe protiv klimatske krize.

“Danas, na “crni petak“, je savršen dan da se tuži država zbog nezadovoljavajuće klimatske politike, pa smo to i uradili. Vidimo se na sudu“, napisala je Tunberg na “Tviteru“.

Švedski list “Dagens niheter“ piše da je ona podnijela tužbu zajedno sa više od 600 mladih iz organizacije “Aurora“. Ekološki aktivisti su zatražili od suda da presudi da je klimatska politika vlasti “nezadovoljavajuća“.

List dodaje da će sud procijeniti da li je klimatska politika vlasti Švedske protivzakonita.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.