Zelenski o ulasku Švedske u NATO: Još jedna evropska država postala bolje zaštićena od Rusije
Volodmir Zelenski

Zelenski o ulasku Švedske u NATO: Još jedna evropska država postala bolje zaštićena od Rusije

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ocijenio je danas da je Švedska "bolje zaštićena od ruskog zla" sada kada je zvanično pristupila NATO-u, čemu se Ukrajina nada jednog dana.

“Važno je danas reći da je još jedna evropska država postala bolje zaštićena od ruskog zla“, rekao je Zelenski reagujući na pristupanje Švedske Atlantskom savezu.

Prema njegovim riječima, od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022. godine, “svi razumiju koliko je važno održavati saveze i partnerstva“.

Zelenski je izrazio nadu da će jednog dana Švedska čestitati Ukrajini na njenom članstvu u Atlantskom savezu.

Švedska je danas zvanično postala 32. članica NATO-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.