Bošnjačka stranka predlaže međunarodnu medijaciju
Gutić

Bošnjačka stranka predlaže međunarodnu medijaciju

Izostanak dogovora o ključnim pitanjima važnim za dalji napredak našeg društva, pokazatelj je da u ovom trenutku nažalost nema političke volje da Crna Gora krene u proces deblokade institucija i stabilizacije političkih prilika. S toga, Bošnjačka stranka, kroz razgovore sa našim evropskim partnerima, predlaže da međunarodna medijacija bude jedno od rješenja izlaska iz krize, poručio je Damir Gutić, potpredsjednik BS.

" Aktuelna politička situacija zahtijeva znatno veću uključenost naših međunarodnih partnera. Veoma smo zabrinuti što nema dogovora oko ključnih pitanja, uprkos nikada jasnijim porukama od strane EU zvaničnika. Imajući u vidu da posljednji izvještaj EK konstatuje stagnaciju na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, ukoliko brzo ne dođe do konkretnih pomaka, Crna Gora će u tom slučaju krenuti putem nazadovanja na planu EU integracija. To je scenario koji je sasvim realan, imajući u vidu jasne podjele u društvu i nespremnost za istinskim dijalogom", ukazao je.

Bošnjačka stranka, kao ozbiljan politički subjekt, sa kredibilitetom jedine članice EPP-a iz Crne Gore, predlaže međunarodnu medijaciju.

"Spremni smo da uključimo sve naše kapacitete, kako bi Crna Gora konačno krenula putem društvenog i političkog progresa, izašla iz institucionalne krize, jer je sve to preduslov za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Međunardona medijacija je u ovom trenutku nužnost, jer političke partije koje trenutno kontrolišu procese u Crnoj Gori, svjesne rejtinga u javnosti, svjesno bježe od skraćenja mandata Skupštini i na taj način dodatno komplikuju i onako složenu političku situaciju u državi", istakao je Gutić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.