Ciklon pravi probleme i u susjedstvu: Poplave na Krku i u Novom Pazaru

Ciklon pravi probleme i u susjedstvu: Poplave na Krku i u Novom Pazaru

Najavljeni ciklon Fobos poharao je Balkan. Osim u našoj zemlji gdje je nevrijeme stvorilo brojne probleme, stigao je i u komšiluk.

Tokom noći i jutra snijeg je padao i još pada u Gorskom kotaru i Lici, a zabijelio se i Platak, kao i najviši vrhovi Učke i Ćićarije.

Po riječima meteorologa Igora Horvata, na Zavižanu je jutros u sedam sati izmjereno 40 centimetara snega, u Begovom Razdolju 33 centimetra, u Delnicama 27, u Pargu 21 centimetar. U ostatku zemlje duva jak vjetar.

Širom obale padala su stabla, a na ostrvu Krku je mnogo objekata poplavljeno.

I u Srbiji osjetno zahlađenje. Republički hidrometeoprološki zavod najavio je danas da će se, kao i prethodnih dana, trend lošeg vremena nastaviti do srijede.

Prema najavama meteorologa, u utorak i srijedu u Srbiji duvaće jaka i olujna košava, na jugu Banata i sa udarima orkanske jačine, a u oblasti Dinarskih planina jak jugozapadni vetar uz kratkotrajnu kišu. 

U Novom Pazaru su se izlile rijeke Jošanica i Trnavica i napravile velike poplave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.