Tramp tužio CNN, traži odštetu od 475 miliona dolara
Donald Tramp

Tramp tužio CNN, traži odštetu od 475 miliona dolara

Bivši američki predsjednik Donald Tramp tužio je CNN za klevetu i zatražio odštetu od 475 miliona dolara, tvrdeći da je ta mreža vodila "kampanju klevetanja i blaćenja" protiv njega.

U tužbi podnesenoj u državi Floridi Tramp navodi da je CNN kao vodeća informativna kuća značajno uticao da bi on doživio politički poraz.

CNN je odbio da komentariše tužbu.

Tramp tvrdi u tužbi na 29 stranica da ga je CNN odavno kritikovao, ali da je pojačao napade u posljednjih nekoliko mjeseci pošto CNN strahuje da će se on ponovo kandidovati za predsjednika 2024. godine.

U dokumentu piše da je ova medijska kuća nazivala Trampa “rasistom, ruskim lakejom, ustanikom, pa čak i Hitlerom“.

Republikanac Tramp, koji je izgubio na izborima 2020. godine od demokrate Džozefa Bajdena, još nije rekao da li će se ponovo kandidovati za predsjednika.

Bivši predsjednik je saopštio da će u narednim sedmicama i mjesecima podnijeti još tužbi protiv drugih velikih medijskih kompanija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.