Predsjednik Šri Lanke poslao ostavku imejlom
Foto: Reuters

Predsjednik Šri Lanke poslao ostavku imejlom

Pomoćnik predsjednika parlamenta Šri Lanke saopštio je danas da je predsjednik te zemlje Gotabaja Radžapaksa, koji je nedavno pobjegao, poslao ostavku putem elektronske pošte.

On je rekao da će se predsjednik parlamenta sjutra obratiti javnosti.

Radžapaksa je ranije pobjegao iz Šri Lanke, iz predsjedničke rezidencije u Kolombu, nekoliko minuta prije nego što su u nju upale hiljade demonstranata. Istog dana, demonstranti su se sukobili sa policijom ispred kuće premijera u prijestonici Kolombu, uspjeli da uđu u nju i da je zapale.

Premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge pristao je da podnese ostavku, poslije zahtjeva lidera parlamentarnih stranaka.

Demonstranti su napustili državne zgrade koje su ranije zauzeli i u kojima su boravili više dana.

Oni su optužili predsjednika Radžapaksu i njegovu rodbinu za dugogodišnje izvlačenje novca iz državne kase, a vladu za ubrzavanje kolapsa zemlje lošim upravljanjem ekonomijom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.