Preminuo bivši predsjednik Italije Đorđo Napolitano
Đorđo Napolitano

U 96. godini

Preminuo bivši predsjednik Italije Đorđo Napolitano

Bivši predsjednik Italije Đorđo Napolitano preminuo je u 98. godini, nakon što je zbog teškog zdravstvenog stanja primljen u bolnicu Spalancani u Rimu.

Napolitano je preminuo u istoj bolnici u Rimu, u kojoj je prije godinu dana imao operaciju stomaka.

Rođen je u Napulju i bio je 11. predsjednik Italije.

Na čelu države bio je od 15. maja 2006. do 14. januara 2015, kao prvi predsjednik koji je izabran dva puta, prenosi RTS.

Napolitano je bio prvi čelnik komunističke partije koji je dobio vizu za Sjedinjene Američke Države u proljeće 1978. godine, kada je predsjednik SAD-a bio Džimi Karter.

Tada je imao priliku i da govori na nekoliko američkih univerziteta, dok nijednom drugom članu komunističke partije, iz koje god zemlje, nije bilo dozvoljeno ni da uđe u SAD.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.