Gejts: Zabrinut sam zbog ekonomskog stanja u svijetu
Bil Gejts

Gejts: Zabrinut sam zbog ekonomskog stanja u svijetu

Multimilijarder Bil Gejts je u intervjuu za Si-En-En izjavio da je mnogo zabrinut zbog ekonomskog stanja u cijelom svijetu.

Ovo je izjavio odgovarajući na pitanje kako očekuje da će napad Rusije na Ukrajinu uticati na globalnu ekonomiju u sledećih nekoliko godina, prenosi Klix.

“To se dešava na vrhuncu pandemije tokom koje su dugovi država već veoma visoki i kada postoji problemi u lancu snabdijevanja. Izgledno je da će ubrzanje inflacije, koja već postoji u bogatim državama, i rast kamatnih stopa rezultirati usporavanjem ekonomije”, kazao je.

Gejts je naglasio da postoje argumenti koji ga mnogo brinu.

Američko Ministarstvo finansija i centralne banke zemalja širom svijeta su povisile kamatne stope kako bi ublažile inflaciju. Pojedini smatraju da je rast kamatnih stopa prebrz, te da to može uzrokovati recesiju.

Banke sa Vol strita nemaju isto mišljenje o tome koliko će ekonomija biti ozbiljno pogođena inflacijom te da postoje ozbiljni pokazatelji da je inflacija već na vrhuncu, prenosi Biznis insajder.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.