Albanija prije ljetnje sezone ukida preostala kovid ograničenja

Albanija prije ljetnje sezone ukida preostala kovid ograničenja

Albanske vlasti su odlučile da prije ljetnje sezone ukinu sva preostala ograničenja uvedena zbog pandemije koronavirusa.

Tehnički komitet stručnjaka, najviše izvršno tijelo u zemlji tokom pandemije, saopštio je danas da će mjere vezane za koronavirus biti ukinute 1. maja.

Ta odluka znači da maske više neće biti obavezne u zatvorenom prostoru, da noćni klubovi neće morati da prestanu sa radom u 23.00 i da dokaz o vakcinaciji ili negativan PCR test više neće biti potrebni za ulazak u Albaniju, prenosi Beta.

Vlasti su pozvale stanovnike da nastave da se vakcinišu protiv koronavirusa. Od 2,8 miliona Albanaca oko 60 odsto je primilo dvije doze vakcine, a 12,4 odsto i treću. Vlasti su pozvale starije od 60 godina da prime i četvrtu dozu vakcine.

Albanija prethodnih nedelja prijavjuje znatno manje novih infekcija nego ranije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.