Vladana novinarima predstavila
Vladana

Vladana novinarima predstavila "Breathe", svjetska premijera u petak

Pjesma "Breathe", kojom će Vladana predstavljati Crnu Goru na Eurosongu 12. maja u Torinu, predstavljena je danas novinarima. Sport za pjesmu je završen, a javnost će imati priliku da ga vidi u petak, u specijalnoj emisiji na Televiziji Crne Gore.

"Pjesma je nastala u naletu, na engleskom, nakon tragedije u porodici, smrti moje majke. Iz mene je izašla pjesma, kao da me je neki anđeo sa neba dotakao. U jednom trenutku sam pomislila da poruke pjesme treba da čuje više ljudi. Tajming se poklopio sa internim konkursom koji je raspisao RTCG", kazala je Vladana druženje sa novinarima u CKZ "Ribnica".

Crnogorska verzija ne postoji, još uvijek nije odlučeno da li će je biti, ali će možda biti na drugim jezicima.

"Cijeli svoj život slušam muziku na engleskom. Kada komponujem ja razmišljam na engleskom. Onog trenutka kada sam dobila ideju za tekst, ja sam ga otkucala na telefonu. Ja sam je pisala i razmišljala na engleskom jeziku. To ne znači da imam problem na našem jeziku, nego prosto slušam tu muziku", pojasnila je crnogorska predstavnica.

Radi se na italijanskoj verziji pjesme.

"Mislim da prevod pjesme na crnogorski ne bi prenio poruku pjesme", kazala je Vladana.

Njena želja je bila da sarađuje sa koautorom i aranžerom pjesme "Breathe" Darkom Dimitrovim.

"Moju demo verziju poslala sam Darku. Cijeli život sam htela da sarađujem sa njim. Dodatni razlog je i to što je on Makedonac, ja sam polu Makedonka, moja majka je bila Makedonka. Htjela sam da povežem te stvari, da nešto makedonsko bude utkano u pjesmu. S obzirom na njegovo veliko iskustvo mislila sam da on može da je oblikuje muzički, onako kako ja to želim", kazala je Vladana.

Darko Dimitrov očekuje uspjeh u Torinu.

"Prvi put kad sam čuo pjesmu, nakon par sekundi, osjetio sam Vladaninu emociju i prepoznao poruku pjesme. U tekstu svi možemo da se prepoznamo, jer smo u ovo vrijeme korone svi nekog izgubili. Pogodio me je i tekst i muzika. Odmah se prihvatio poziv za saradnju. Brzo smo ušli u studio. Ona je došla u Skoplje. Bukvalno za jedno veče smo je sklopili, barem onu prvu verziju. Poslije smo je samo dorađivali", rekao je Dimitrov.

Svjetska premijera pjesme i spota biće u emisiji "Montenegro, dodici punti" u petak u 21:15, sa streamingom na RTCG YouTube kanalu.

"Sinoć smo po prvi put vidjeli i prvu verziju spota i svi smo se oduševili. Gojko Brkuljan je odradio fantastičan posao", istakao je Dimitrov.

Izvor: Portal Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.