Tužilaštvo u Njujorku pozvalo Trampovu djecu da svjedoče
Donald Tramp

Trampova poslovna organizacija manipulisala vrijednostima svoje imovine?

Tužilaštvo u Njujorku pozvalo Trampovu djecu da svjedoče

Državno tužilaštvo Njujorka uručilo je sudske pozive djeci Donalda Trampa, Ivanki i Donaldu Džunioru, a u okviru istrage o tome da li je Trampova poslovna organizacija manipulisala vrijednostima svoje imovine, prenio je Njujork tajms citirajući sudske dokumente.

Pozivi su stigli iz kancelarije državne tužiteljke Letiše Džejms 1. decembra, a jedan poziv je dobio i Tramp lično, dodao je NYT, a prenio Rojters.

Kancelarija Džejmsove želi odgovore na pitanje da li je Trampova organizacija manipulisala vrijednostima svojih nekretnina.

Njena istraga je povezana do neke mjere, ali nije dio krivične istrage okružnog tužioca Menhetna o poslovima Trampove organizacije, uključujući i sumnje da je organizacija preuveličavala vrednost nekih nekretnina da bi dobila kredite i poreske olakšice.

Džejmsova se pridružila toj istrazi prošlog maja.

Drugog Trampovog sina Erika ispitivali su istražitelji iz kancelarije državnog tužilaštva u oktobru 2020. godine, prema navodima Njujork tajmsa.

Bivši predsjednik Tramp je tužio Džejmsovu u namjeri da blokira njenu građansku istragu o navodnoj prevari u njegovoj kompaniji i optužio je da kao demokrata služi partijskoj politici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.