Foto: URA

"Pozivamo sve koji dijele evropske vrijednosti da podrže Memorandum o saradnji"

Potpisnici Memoranduma o saradnji između Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije (SNP), Saveza građana CIVIS i manjinskih stranaka – Bošnjačke stranke, Albanskog foruma (AA, DSA), FORCE i Albanske koalicije Jednoglasno (DP, DUA, DS) održali su jutros sastanak.

Na sastanku su analizirane političke okolnosti od potpisivanja Memoranduma do danas.

"Zadovoljni smo podrškom koju je Memorandum dobio, kako u domaćoj, tako i u međunarodnoj javnosti u prethodnom periodu. Naši prioriteti moraju da budu saradnja na pomirenju u Crnoj Gori, izgradnja istinski građanske države, poštovanje Ustava, rad na depolitizaciji institucija u cilju članstva Crne Gore u Evropskoj Uniji, snažan ekonomski razvoj, izgradnja socijalne države i države vladavine prava, zaštita i unapređenje prava manjina i njihova integracija u institucije, kao i uspostavljanje ekološke države. Zalagaćemo se za državu građana jednakih prava. Crna Gora mora da izađe iz kandži nacionalizma i krađa. Pokazaćemo da građanska Crna Gora ima na koga da se osloni. Ovo je put ka pomirenju i dijalogu, i glavnom cilju – ubrzanju reformi na putu ka Evropskoj uniji (EU)”, saopštili su u zajedničkom saopštenju.

Oni su uputili javni poziv svim političkim subjektima i građanima koji dijele iste vrijednosti da podrže principe koji su iskazani Memorandumom.

"Vjerujemo, i očekujemo da će svi poslanici i poslanice podržati ovaj politički potez koji oslikava istinsku evropsku misao u Crnoj Gori”, zaključuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.