Majić: Jedno dijete na terapiji kiseonikom, dvoje ima upalu pluća
Institut za bolesti djece

"Koronavirus ne zaobilazi ni najmlađe"

Majić: Jedno dijete na terapiji kiseonikom, dvoje ima upalu pluća

Da korona virus ne zaobilazi čak ni najmlađe pacijente potvrđuje podatak da se u Institutu za bolesti djece (IBD) na bolničkom liječenju nalazi čak i devetomjesečna beba.

Naime, prema riječima direktora Dječje bolnice Velibora Majića, u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovano je troje kovid pozitivne djece.

On je Dnevnim saopštio da je tokom jučerašnjeg dana četvrti najmlađi pacijent otpušten kući.

“Tretnuno imamo na bolničkom liječenju troje kovid pozitivne djece. Djeca su uzrasta 16 i 11 godina, a najmlađi pacijent ima svega devet mjeseci”, rekao je Majić.

Dvoje djece, kaže naš sagovornik, ima povišenu temperaturu, kašalj i upalu pluća.

“Jedno od djece je na terapiji kiseonikom. Treće dijete se liječi zbog drugog razloga, a kovid je pozitivno”, rekao je Majić.

Prvi čovjek Dječje bolnice, podsjećamo, ranije je Dnevnim rekao da ta zdravstvena ustanova bilježi ozbiljan trend povećanja broja djeca kojoj je, usljed zaraze virusom korona, potrebno bolničko liječenje.

Majić je tada saopštio i da je od početka pandemije u martu prošle godine u Institutu liječeno 42 mališana i 20 pratilaca. U ovoj godini, brojke su znatno veće.

“Od početka pandemije u IBD-u u 2020. godini liječeno je 42 djece i 20 pratilaca. U ovoj godini, zaključno sa 4. novembrom liječen je 101 pacijent i 35 pratilaca. Iz navedenog, jasno se vidi da postoji ozbiljan trend povećanja broja djece koja zahtijevaju hospitalizaciju”, rekao je Majić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.